Vakıfbank 9 RTÜK üyesine son model volvo tahsis etti mi?

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 05 Temmuz 2006 12:39, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Bağımsız İstanbul Milletvekili Emin Şirin, Vakıfbankın, RTÜK'ün, bankaya yatırdığı mevduat karşılığı olarak, 9 üyesine son model Volvo tahsis edip etmediğini sordu.

Şirin, Bilgi Edinme Hakkı Kanunu çerçevesinde RTÜK Başkanlığına yönelttiği sorularda, RTÜK'e yönelik iddiaları gündeme getirdi.

RTÜK'ün 2004-2005 yılı gelirini öğrenmek isteyen Şirin, "Bu gelir sadece Vakıfbanka mı yatırıldı; mevduat karşılığı alınan faiz ne kadar? Vakıfbank, RTÜK'ün bu jestine karşılık 9 RTÜK üyesine son model Volvo otomobil tahsis etti mi?" diye sordu.

Şirin, bu araçların, hafta sonları şoförsüz olarak üyelere teslim edilip edilmediği; üyelerin, bu otomobillerle şimdiye kadar kaç kilometre yol kat ettiği sorularını yöneltti.

RTÜK üyelerine kira yardımı yapılıp yapılmadığını da soran Şirin, şunları kaydetti:

"RTÜK üyelerinin sık sık yurtdışı gezilerine çıktıkları, ABD ve Avrupa'da yapılan hiçbir toplantıyı kaçırmadıkları; ortalama olarak her üyenin ayda bir-iki geziye çıktığı iddiaları gerçek mi; RTÜK üyelerinin yurtdışına gitmelerine ihtiyaç var mı?

Her RTÜK üyesine 10'ar milyar lira temsil ödeneği verildi mi? Kurum imajının güçlendirilmesi adıyla kurum personeline verilen kurslar, hangi firmaya ihale edilmiştir? Bu firmanın AKP ile bir yakınlığı var mı?

RTÜK Başkanı Zahit Akman, eski bir Kanal 7 çalışanıdır. Aynı zamanda Kanal 7'nin sahibi ile bir şirkette ortaklığı vardır. Bu durum, Kanal 7'nin yayınlarının denetlenmesinde sorun oluşturmakta mı? Akman'ın ortağı bulunduğu bir şirketin, İstanbul Büyükşehir Belediyesinden milyonlarca YTL'lik ihale aldığı doğru mu?"

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber